telefon
Segítség a szomszédos háború sújtotta Beregszász rászorulóinakA beregszászi konzulátus szervezésében Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma 25 millió forint értékben adományozott aggregátorokat a Beregszász vízellátását biztosító Vodokanal-Kárpátvíz Kft. számára. Az eszközök gyártását, leszállítását, beüzemelését és az üzemeltetők oktatását/képzését vállalatunk, a LogSol Kft végezte el, szoros együttműködésben a Nyírségvíz Zrt-vel.


A berendezéseket decemberben szállítottuk le és szereltük be hat helyszínen, az üzemeltetők tájékoztatása alapján a próbaüzem sikeresnek bizonyult az áramkimaradások időszakában is.


Aggregátorainknak köszönhetően most már az áramkimaradásoktól függetlenül, folyamatosan és biztonságosan működhet a Beregszászt ellátó vízmű, mellyel kapcsolatosan az alábbi híradás jelent meg a TV21 Ungvár YouTube csatornáján:
Államtitkári látogatás
2021 - SzabadbattyánA 2021. február 24-e ismét eredményesen zárult, hiszen György László , az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára volt vendégünk és egy igen tartalmas egyeztetést folytattunk. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy folyamatosan fejlődünk és egyre nagyobb célokat tudunk kitűzni, amelyet biztosak vagyunk benne, hogy meg is valósítunk.

Miniszteri elismerés
Szijjártó Péter Külügyminiszter Úr 2020.10.05-én ünnepélyes keretek közt nyújtotta át vállalatunk részére a külpiacra jutás támogató okiratot, mely a Magyar Állam Nemzeti Exportvédelmi Programja keretében került meghirdetésre, és mely alapján a LogSol Kft. 18,5 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült. A támogatásból a LogSol a keleti piacokon való megjelenését kívánja erősíteni, magyar gyártóként bizonyítani kívánja, hogy Magyarország képes piacképes exporttermék előállítására. A gyártóüzemben 3500 nm2 –en folyik a termelés, MAAG márkanévvel fémjelezett aggregátorok készülnek.

A külügyi delegáció részére az egyes gyártási mechanizmusok bemutatásra kerültek, ezen túlmenően az NKM Áramhálózati Kft.-vel karöltve megalkotott önjáró áramfejlesztő gépegységeink is reflektorfénybe kerültek.

Szijjártó Péter Külügyminiszter Úr személyesen gratulált a LogSol Kft. minden egyes dolgozójának, amiért még egyszer kifejezzük köszönetünket, és ezúton még egyszer köszönetet mondunk mindazon résztvevőknek, akik személyes jelenlétükkel megtiszteltek minket.


video
"ENERGIA 2022" - Szakmai konferencia
Szabadbattyán, 2022. június 22.Kit ne foglalkoztatna miből, hogyan és mennyiért lesz energiánk? Mi támogatja jobban a fenntartható energiagazdálkodást – az energiahatékonyság vagy az energiatakarékosság? Ezek a kérdések sosem voltak még aktuálisabbak, mint napjainkban…
Ezek a gondolatok vezérelték vállalatunk tulajdonosi körét, amikor hagyományteremtő célzattal életre hívták az „ENERGIA 2022” - Szakmai Konferencia, Kiállítás és Innovációs Show-t, melynek a LogSol Kft szabadbattyáni telephelye adott otthont 2022. június 22-én.
Az ingyenes részvételt biztosító rendezvényre érkező, több mint 100 vendég betekintést nyerhetett napjaink energiapolitika kérdéseibe, megismerkedhetett az energetikában érdekelt vállalatoknak, kutatóhelyeknek, szakmai- és fejlesztési intézményeknek a tapasztalataival, kiaknázhatja az iparági gazdasági együttműködések aktuális lehetőségeit, találkozhatott potenciális üzleti partnerekkel.
A rendezvény hívószavai a következők voltak: Energia a jelenkorban - Energia és biztonság – Energia és költséghatékonyság/optimalizálás - Energia és innováció - Alternatívák az energiatermelésben.
A rendezvény házigazdájaként, Kovács Krisztina ügyvezető köszöntötte az egybegyűlteket, Varga Zsolt, a LogSol Kft. alapítójaként mérlegre helyezte az energiatermelés/fogyasztás globális alapvetéseit, előadásában különös figyelmet fordított a decentralizált energiatárolás lehetőségeire, s ezzel kapcsolatosan partneri együttműködésre ajánlotta vállalatunk üzleti területeit. Kovács Tamás vezérigazgató iparági érdekességeket mutat be vállalati „számaink” tükrében, Szécsi László üzletfejlesztési igazgató különleges „boxutca” bemutatóban vetette össze egy 16 aggregátorból álló berendezéscsoport működését a Forma-1 rajtrácsán tapasztalhatókkal, Polyák István művészeti vezető pedig az üzlet és a művészet Seuso örökség jegyében fogant összefonódásáról adott számot.
A rendezvény központi elemeként bemutatásra került az uniós társfinanszírozással kifejlesztett „hibrid energiaállomás” prototípusa, valamint egy okos megoldásokkal felszerelt, intelligens világítótorony a Kft innovatív termékpalettájából.
A jelenlévők a LogSol Kft képviselői mellett meghívott előadóktól is hallottak napjaink energetikai aktualitásairól. Hajdú-Benkő Zoltán, MVM DÉMÁSZ Áramhálózati Kft innovációs és technológiai osztályvezetője betekintést nyújtott napjaink elektromos elosztóhálózatainak működésébe, kihívásaikba és az alkalmazott/lehetséges megoldásokba, Dr. Domokos Endre, a Pannon Egyetem intézetigazgatója a megújuló energiaforrások teljes környezeti hatásairól adott érdekfeszítő tájékoztatót. Sojnóczki István, a KITE Zrt. innovációs igazgatója a hatékony mezőgazdasági termelés terén kifejlesztett megoldásokról, Dancsics Gábor, a Lenergy Magyarország Kft. és Kövesi Eszter, a Varázslatos Magyarország Nonprofit Kft. képviseletében pedig az energiagazdálkodás és környezetvédelem területén jelentkező felelősségvállalásról osztott meg gondolatokat a meghívottakkal.
A rendezvény szakmai kiállítótérnek is otthont adott, melyen partnercégeink, az Exner, az SKC Holding, a Staubli sro, a Daniella Kft és a Quantum Automation Kft mutatkozott be.
A hagyományteremtő Szakmai Konferencia, Kiállítás és Innovációs Show kiváló alkalmat biztosított az energiagazdálkodásban érdekelt szereplők együttműködésének támogatására, a bemutatkozó szervezetek innovatív termékeinek, szolgáltatásainak felvillantására, releváns üzleti területeik partnerségi felkínálására, a jelenlévők gyakorlati tapasztalatainak gyarapítására.     Feol

A rendezvényen elhangzott előadások letölthetők az alábbi linken:

    Hajdú-Benkő Zoltán - MVM DÉMÁSZ Áramhálózati Kft
    Dr. Domokos Endre - Pannon Egyetem
    Varga Zsolt - LogSol Kft.
    Dancsics Gábor - Lenergy Kft.
    Kövesi Eszter - Varázslatos Magyarország Nonprofit Kft.


video

Szántóföldi napok és Agrárshow
Mezőfalva, 2022. június 1-2.2022. június 1-2-án részt vettünk a Mezőföldön, több, mint 40 hektáron megtartott NAK Szántóföldi napok és Agrárgép Show-n, mint kiállító. A két napos program keretében a LogSol Kft. biztosította az elektromos ellátottságot.


videoGyártócsarnok avató
2019. május 22 - Szabadbattyán2019 május 22-én felavattuk Szabadbattyánban 2. üzemcsarnokunkat. Kovács Krisztina Ügyvezető Asszony Dr. Suha György Miniszteri Biztos Úr és Polyák Vilmos Polgármester Úr társaságában vágta át a szalagot. A rendezvény keretében a meghívottak megtekinthettek egy innovációs show-t is, ahol cégünk fellebbentett a fátylat 2. generációs berendezéseiről, valamint a legújabb technológiai fejlesztésekről, a multiliftes modellektől egészen a távfelügyeletig.

videoNKM Áramhálózati Kft - szállítási szerződés aláírása
2019. augusztus 27 - SzegedCégünk 2019.08.27-én jelentős mérföldkőhöz érkezett el, ezen a napon aláírtuk az NKM Áramhálózati Kft-vel a szállítási szerződést, amelynek keretében 4 db nagy teljesítményű MAN tehergépjárműre szerelt mobil áramfejlesztő egységet szállítunk megrendelőnknek. Büszkék vagyunk arra, hogy 6 hónap pályáztatás után a 8 pályázó közül minket ért e megtiszteltetés.

video

A képen az ünnepélyes aláírás alkalmából balról jobbra:
Entz Béla, LogSol Kft - kereskedelmi igazgató
Kovács Krisztina, LogSol Kft. - ügyvezető
Tóth József, NKM Áramhálózati Kft. - ügyvezető testület elnöke, operatív ügyvezető
Pipicz Mihály, NKM Áramhálózati Kft. - műszaki igazgató

Üzleti út a Török Köztársaságba
2021Vállalatunk HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt. által támogatott stratégiai célkitűzéseinek egyike a külpiaci pozícióink török-magyar vállalatközi együttműködésen alapuló erősítése, melynek alapgondolatát a harmadik legnagyobb török gyártóval, az Emsa Jeneratör Rt-vel 2017-ben, a török-magyar államközi megállapodáshoz kapcsolódóan, az Ankarában megrendezett Török-Magyar Üzleti Fórumon aláírt, s azóta is fennálló stratégiai együttműködési megállapodás adta.

Társaságunk tulajdonosi köre és vezetése 2019 óta folyamatosan tárgyal török partnerünkkel a kapcsolat formalizálásának megerősítéséről és tartalmának bővítéséről, melynek célja egy közös vállalat létrehozása.

Vállalatcsoportunk tulajdonosi köre- és vezetése a közelmúltban kapcsolatba lépett a Külgazdasági és Külügyminisztérium érintett szervezeteivel, munkatársaival, melynek részeként, a LogSol cégcsoport képviseletében Varga Zsolt tulajdonos és Kovács Tamás vezérigazgató 2021 februárjában üzleti úton vettek részt a Török Köztársaságban. A szakminisztérium támogatásával megvalósult tárgyalásokon találkozásra került sor Keller László főkonzul úrral, Shiraishi Renáta külgazdasági attasé úrhölggyel, valamint az Emsa Jeneratör Rt. tulajdonosaival és vezetőivel. A megbeszéléseken áttekintett többlépcsős, ám rövidtávú terveink fókuszában a közös vállalat mielőbbi megalapításának stratégiája és operatív lépései, egy – hazai szakembereink tudásán alapuló - termékfejlesztési- és menedzsment központ kialakítása, termelési-fejlesztési-logisztikai-értékesítési vállalati folyamataink remélt piaci kapcsolataink kiszolgálásához igazodó fejlesztése álltak.

Az EMSA isztambuli menedzsment központjában legmagasabb szintű vállalatközi megbeszélésre került sor, török partnerünk részéről Rasim Yildiz úr az igazgatótanács elnöke, Gökhan Güner úr, az igazgatóság tagja, Emin Cakir úr, exportfejlesztési igazgatóhelyettes és Hasret Tozar úr, az exportfejlesztési iroda vezetője vettek részt.

török

Segítünk...
Összefogás keretében 1600 db maszkot biztosítottunk Szabadbattyán lakóinak a vírus elleni védekezésre.
- Összefogás keretében 45 családot segítettünk élelmiszer csomaggal, és további 100 család részére folytatunk jelenleg is gyűjtést.
- Energiát adunk berendezésünkkel a kiskunhalasi ideiglenes járvány kórháznak.
Energiát adunk további 12 egészségügyi és 7 rendfenntartó szervezetnek, 29 alapellátást nyújtó szolgáltatónak.
- Kiemelt készenlétre állással segítjük a járvány leküzdésében részt vállaló szervezetek energia ellátását.

Ránk lehet számítani!


videoÚjfent a magyar-török üzleti kapcsolatok élvonalában
2018. október - BudapestCégünk több, mint 10 éves törökországi üzleti kapcsolatainak köszönhetően rendszeres résztvevője a kormányzati szintű magyar-török rendezvényeknek. Az idei, Budapesten megrendezett üzleti fórumon, ahol felszólalt Orbán Viktor miniszterelnök Úr és Recep Tayyip Erdogan köztársasági elnök Úr is, cégünket a LogSol Kft. vezérigazgatója képviselte. A fórum keretében eredményes tárgyalásokat folytathattunk leendő partnereinkkel szélesítve törökországi kapcsolatainkat. Köszönjük a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak a meghívást!

törökMagyar - Török miniszterelnöki találkozó
2017. június - Ankara2017 június 29-30-án cégünk is részt vett Orbán Viktor miniszterelnök Úr kíséretében az Ankarában tartott török-magyar üzletember találkozón. Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy a hivatalos program keretében írhattuk alá legújabb együttműködési megállapodásunkat törökországi partnerünkkel.

török


Partnereink


aggregátor
Solyomsoft
SKC
ups
Lennox
HíreinkAdományozás a török-szír katasztrófa károsultjainak megsegítésére

Vállalatunk több évtizede tartó, szoros kapcsolatot ápol törökországi üzleti partnereinkkel, így különösen fájdalmas számunkra a török-szír határtérséget sújtó földrengések okozta katasztrófahelyzet.
A LogSol Kft. tulajdonosi köre a vis maior helyzetről értesülve megkereste törökországi partnervállalatunkat, a MAAG Turkey-t és informálódott a leginkább szükséges ruhaneműkről, használati tárgyakról és eszközökről.
A tájékoztatás alapján takarókat és párnákat tartalmazó segélyszállítmányt indítottunk a károsultak megsegítésére. Együttérezve török barátainkkal bízunk a károk mielőbbi mérséklésében, a térség működésének helyreállításában.

Negyedszerre került sor a Modern Mintaüzem látogatásra a LogSol Kft-nél

2022. november 23-án, a Modern Mintaüzem Program keretein belül immár negyedik alkalommal került megrendezésre Mintaüzem Bemutató a LogSol Kft szabadbattyáni telephelyén. A rendezvényt Kovács Krisztina ügyvezető asszony nyitotta meg, köszöntőjében ezúttal is felelevenítette a Kft életútját, kitért vállalatunk eredményeire, termékcsoportjaira. Hangsúlyozta a folyamatos fejlődést, a Kft helyi gazdasági-társadalmi kapcsolódásait és a LogSol kollektíva összetartásának erejét. Ezt követően Hirschler Erika, az IFKA Modern Mintaüzem Program mintagyári felelőse tájékoztatót adott a szervezet működéséről, amely a hazai gazdasági, műszaki és innovációs közélet szereplője. Az IFKA munkatársa ismertette a közhasznú társaság szolgáltatásait, a Modern Mintaüzem Programot és a program kapcsolatát a GINOP ill. GINOP Plusz pályázati rendszerekkel. Kovács Tamás vezérigazgató a számok tükrében bemutatta a LogSol Kft hazai kis- és középvállalkozói körben való elhelyezkedését, mondandójában kitért az üzleti információk és az idő vállalati működéshez kötődő jelentőségére, a hatékony partnerhálózat fontosságára, valamint a vállalkozásnál alkalmazott stratégiai- és operatív tervezés folyamatára is. Varga József Zsolt alapító szemléletes bemutatójában – melyben középpontba helyezte jelenkorunk energiaválságát - kiemelte a vállalat fejlődéstörténeti mérföldköveit, az asztalbérlettől a komplett üzemi területig és az informatikai szolgáltatásoktól az energia testreszabott, vevőközpontú szolgáltatásáig vezető útját. Az Alapító kitért a komplexen értelmezett innováció kiemelt szerepére, amelynek eredményeként kifejlesztett MAAG (MAgyar AGgregátor) termékcsalád egyedi jellemzőivel ismertette meg a jelenlévőket, különös tekintettel a megújuló energiára is támaszkodó, hibrid energiaállomásunkra . Az általa vezetett gyakorlati üzembemutató fókuszba helyezte a vállalatnál alkalmazott, a korábban megszokott gyártási időt töredékére csökkentő CODDM üzemi technológiát, az annak elemeként alkalmazott automata gyártóeszközeinket, ugyanakkor kitért a kollégáink által hozzáadott értékekre is, mely hangsúlyosan megkülönbözteti a LogSol termékeket a tömeggyártással előállított berendezésektől és vállalatunk egyedi, vevőközpontú szolgáltatásait az általános iparági megoldásoktól. A rendezvény zárásaként kötetlen üzleti megbeszélésekre került sor, melynek eredményeképpen lehetőség nyílt új üzleti kapcsolatok kialakítására, kapcsolati hálónk diverzifikálására.

LogSol Kft – a Modern Mintaüzem

2022. március 24-én megrendezésre került a 2. Modern Mintaüzem Bemutató a LogSol Kft szabadbattyáni központi telephelyén. A rendezvényt ez úttal is Kovács Krisztina ügyvezető igazgató asszony nyitotta meg, kitérve a vállalat alapítástól máig vezető útjára, elért eredményeire, értékeire. Ezt követően Lovas Edit úrhölgy, az IFKA mintagyári felelőse ismertette a Modern Mintaüzem Programot, külön hangsúlyozva annak, a GINOP-1.2.8-20 és VEKOP-1.2.6-20 pályázati rendszerek - a rendezvény vendégkörét alkotó -, nyertes pályázói számára biztosított lehetőségeit. Kovács Tamás vezérigazgató mondandójában a kft életében meghatározó alkalmazott kutatás-fejlesztési tevékenységre, a vállalati működésre jelen, pandémia sújtotta gazdasági-társadalmi helyzetben hangsúlyos idő- és információ tényezőinek jelentőségére hívta fel a figyelmet. A vezérigazgató tájékoztatta a jelenlévőket a vállalati partnerhálózatról, kiemelve az állami/költségvetési szektor szereplőit (kórházak, NKM, Fővárosi Vízművek), hazai- és külföldi termelési-fejlesztési kapcsolatait (Tungsram, KITE, EMSA Jeneratör, AKSA Power Generation), K+F intézményeit (Pannon Egyetem, BME) és formálódó, közép-európai disztribúciós hálózatát (Szlovákia, Szlovénia, Csehország). A Vagyóczki Gergely műszaki munkatárs koordinálta üzemviteli bemutató részeként elsősorban a vállalatnál alkalmazott távfelügyeleti rendszert, a CODDM üzemi technológiát és termékcsoportot, a KITE-vel közösen fejlesztett, speciális aggregátor prototípusát, automata hegesztőrobotunkat, az új fejlesztésű „hibrid energiaállomást”, az E.ON Hungária csoport számára fejlesztett mobil aggregátort és az okos megoldásokkal felszerelt „lighting tower” eszközt ismerhették meg a jelenlévők. A rendezvény a Magyarországon működő szervezetek együttműködésének bemutatására kiemelten koncentrált, a 12 vendég vállalat képviselői kiemelt példákat ismerhettek meg abból a partnerségi tevékenységből, melyet a LogSol Kft. magyar tulajdonú kkv-kel, állami-költségvetési szervezetekkel, háttérintézményekkel, magyar kutatóhelyekkel karöltve végez a helyi gazdaság élénkítése, a helyi lakóközösség életterének jobbítása érdekében.

    

    LogSol Kft – a Modern Mintaüzem

2021. szeptember 23-án, a Modern Mintaüzem Program keretein belül első alkalommal került megrendezésre Mintaüzem Bemutató a LogSol Kft szabadbattyáni telephelyén.
A rendezvényt Kovács Krisztina ügyvezető igazgató asszony nyitotta meg, köszöntőjében felelevenítette a kft életútját, kitért az elmúlt évtizedek legnagyobb eredményeire, termékcsoportjaira, hangsúlyozva a folyamatos újításokat, ötleteket felkaroló, a piacot folyamatosan figyelemmel kísérő és kiaknázó tulajdonosi törekvést és a LogSol kollektíva összetartásában rejlő erőt. Ezt követően Sebestyén Csaba, az IFKA csoportvezetője tájékoztatót adott a szervezet működéséről, amely a hazai gazdasági, műszaki és innovációs közélet szereplője, valamint ismertette a Modern Mintaüzem Programot, melybe Magyarországon működő, XXI. századi megoldásokat alkalmazó és azokat megismerni kívánó cégek kerülnek bevonásra.
Kovács Tamás vezérigazgató mondandójában kitért az információgyűjtésre és feldolgozásra alapozott kutatás-fejlesztés kiemelt szerepére, melynek eredményeként kifejlesztett MAAG (MAgyar AGgregátor) termékcsalád egyedi jellemzőivel ismertette meg a jelenlévőket. Elmondta, hogy a vállalat nemrég lépett üzleti kapcsolatra a Tungsram Cégcsoporttal, melynek eredménye az eseményen bemutatott, „okos” eszközökkel felszerelt, Intelligens Világítótorony.
A Varga József Zsolt alapító tulajdonos által vezetett gyakorlati üzembemutató fókuszba helyezte a vállalatnál alkalmazott CODDM üzemi technológiát és termékcsoportot, közte automata hegesztőrobotunkat, az új fejlesztésű „hibrid energiaállomást”, valamint a már említett, okos megoldásokkal felszerelt világítótornyot. Tájékoztatása szerint a világítótoronyra felszerelt vezérlő eszköz segítségével interneten keresztül, akár távoli településről is irányítható a Tungsram fejlesztésű fényforrás, amelyhez az alternatív energiát LogSol által gyártott modern, mobil aggregátor biztosítja. A világítótorony egy innovatív megoldás lehet olyan rendezvényeknél, építkezéseknél, ahol a „hagyományos” áramvétel nem biztosított. A torony előnyei közé tartozik, hogy mobil, bárhova könnyedén elhelyezhető.
A több mint egy tucat vendég vállalat képviselőinek részvételével lezajlott mintaüzem látogatás kiváló alkalmat biztosított arra, hogy bemutassa a magyar gazdaság élénkítésében érdekelt szereplők együttműködését, kitérve házigazda vállalatunk és a Tungsram Cégcsoport közti innovatív termékfejlesztésre, az IFKA vállalkozásokat támogató tevékenységére és Modern Mintaüzemünk érdeklődő vállalkozások általi megismerésére.

Büszkék vagyunk

Mai nappal az Európai Unio Szellemi Tulajdoni Hivatala bejegyezte védjegy lajstromába a MAAG by LogSol logónkat. MAAG a Magyar Aggregátor. Tanúsítvány

György László úr látogatása

A 2021. február 24-e ismét eredményesen zárult, hiszen György László , az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára volt vendégünk és egy igen tartalmas egyeztetést folytattunk. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy folyamatosan fejlődünk és egyre nagyobb célokat tudunk kitűzni, amelyet biztosak vagyunk benne, hogy meg is valósítunk.
Bővebben - Itt"Energia 2022", Szakmai konferencia


LogSol, jövőt építünk


Szántóföldi napok és Agrárshow


További videóinkTársadalmi kapcsolatainkCover
Happiness Tánc Sport Egyesület
Faluház
genset